Türk Hava Yolları’nda yaklaşık 17 yıllık deneyime sahip olan Prof. Dr. Ahmet Bolat, Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji) Yardımcılığı görevinde Filo Planlama, Yatırım Yönetimi, Uluslararası İlişkiler & İttifaklar ve İnovasyon konularından sorumlu olmuştur.
Görev süresi boyunca Türk Hava Yolları’nın Stratejik büyüme planını yönetmiş ve Türk Hava Yolları filosuna yaklaşık 550 uçağın temini sürecinde görev alan ekibe önderlik etmiştir. Uluslararası İlişkiler ve İttifaklar’dan sorumlu olan Prof. Dr. Ahmet Bolat, Devlet İlişkileri konularını ve havayolu ortakları ile ticari anlaşmaları yönetmiş, iyileşen ikili ilişkiler ile ortaklık ve uçuş ağı gelişimini sağlamıştır. Prof. Dr. Ahmet Bolat ayrıca Türk Hava Yolları’nın İttifak seçim projesinin fizibilite çalışmalarına liderlik etmiştir.
Türk Hava Yolları’nın büyüme stratejisinde önemli bir rol oynayan Prof. Dr. Ahmet Bolat, Sun Express’te Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuştur. Halihazırda Türk Kabin İçi Sistemleri A.Ş. şirketinde Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Havacılık Uzay Sanayii A.Ş. şirketinde Yönetim Kurulu Başkan Vekili’dir.
Prof. Dr. Ahmet Bolat İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1984’te Stanford Üniversitesi’nde Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisansını, 1988’de University of Michigan’da Endüstri ve Operasyonlar Mühendisliği bölümünde doktorasını tamamlamıştır.
Prof. Dr. Ahmet Bolat iş hayatına 1981’de tasarım ve üretim mühendisi olarak başlamıştır. 1985 ve 1988 yılları arasında University of Michigan’da araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve yardımcı doçent görevlerinde bulunmuştur. 1988’den 2005’e kadar olan dönemde Riyad King Saud University’de yardımcı doçent, doçent ve profesör pozisyonlarında görev almıştır. Ayrıca, İstanbul’daki üniversitelerde yarı zamanlı olarak öğretime devam etmiştir.
Lojistik alanında Uçak-Kapı Ataması, Yakıt Tankeri Ulaşımı ve Şehirlerarası Otobüs Harekatları gibi projeleri yönetmiştir. Prof. Dr. Ahmet Bolat çok sayıda doktora ve yüksek lisans tezi danışmanlığı yapmış, Optimizasyon, Sıralama ve Planlama, Otomobil Montaj Hatları konularında çok sayıda makale ile literatüre katkıda bulunmuştur.
1957 Trabzon’un Of ilçesinde doğan Salih Zeki Çakır, Yüksek Denizcilik Okulu Güverte Bölümü’nden 1979 yılında mezun olmuştur. Bir süre ticari gemilerde zâbit ve kaptan olarak çalışmıştır. 1986 yıllında Norveç'e giderek eğitimini Oslo Denizcilik Akademisi Gemi İşletmeciliği Bölümü'nde sürdürdü. Ardından, DB Deniz Nakliyat A.Ş. Tramp Departmanı Uzun Yol Gemi Kiralama Şube Müdürü olarak iş hayatına dönmüştür. Bu arada, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümünde (4. Sınıf terk) öğrenim görmüştür.
Denizcilik sanayinin pek çok iş kolunda 30 yıl faaliyette bulunan Çakır, Türk denizcilik sektörünün gelişmesi için pek çok projeye öncülük etmiştir. Piri Reis Denizcilik Vakfı ile İstanbul Navlun Endeksi’nin (ISTFIX) kurucuları arasında yer alan Çakır, Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği’nin (KOSDER) Kurucu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesidir. Aynı zamanda İstanbul Denizcilik Stratejileri ve Araştırmaları Enstitüsü’nün Başkanlığını da yürütmektedir. Bir dönem Türk Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini üstlenmiştir. Meslek hayatında, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda şirkette kuruculuk, ortaklık ve yöneticilik yapan Çakır, İMEAK (İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri) Deniz Ticaret Odası 9’uncu dönem Meclis Başkanlığı görevini sürdürmektedir. TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) Bilim Kurulu Üyesi olan Çakır, evli ve dört çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.
1956 yılında doğan Doç. Dr. Mustafa Aydın ilk, orta ve lise eğitimini doğum yeri olan Trabzon’da tamamladı. Lisans eğitimine Kahire Üniversitesi’nde ve Ankara Üniversitesi’nde Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde devam etmiştir. Daha sonra dil bilimi üzerine yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamlamıştır. 1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinde göreve başladı ve 1995 yılında emekli oluncaya kadar birçok yurt içi ve yurt dışı görevlerinde bulunmuştur. Emekliliğini müteakiben İstanbul Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak kariyerine devam eden Doç. Dr. Aydın, eş zamanlı olarak eğitim sektöründeki yatırımlar ve kurucusu olduğu Bil Holding bünyesinde yer alan (Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV), İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), BİL Holding A.Ş., Aydın Basın Yayın Ltd., BİL Yayın A.Ş., BİL Kültür Eğitim Hizmetleri A.Ş., EK-BİL Matbaacılık A.Ş., EK-FORM Matbaa Ltd., BİL Data Ltd. Şti., Marmara Kalibrasyon Ltd., Aysa Global Yatırım A.Ş., Aydın Medya Yayıncılık A.Ş., Bilişim Enfor. Ltd., İnovasyon Proje Dan. Ltd. Şti.) gibi yurtiçi kuruluşları hayata geçirmiş ve hâlâ bu kuruluşların yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.
1985 yılında hayata geçirdiği BİL Öğretim Kurumları bünyesinde 40 civarında BİL Koleji kampüslerinde anaokulundan lise son sınıfa kadar 150 civarında okulda eğitim hizmetlerine devam etmektedir.
2003 yılında ise 16 fakülte, 34 Araştırma Merkezi, 5000’i uluslararası olmak üzere 40.000 öğrencisi, 2 düşünce kuruluşu, 2 UNESCO kürsüsü, 100’ün üzerinde çok güçlü teknolojik, bilişim ve laboratuvar altyapısı ile Türkiye’nin en büyük vakıf üniversitesi olan İstanbul Aydın Üniversitesi’nin temellerini atmıştır.
Daha sonraki yıllarda KKTC’de Kıbrıs İlim Üniversitesi ve Uluslararası Aydın Üniversitesi’nin yanı sıra ABD-San Francisco Silikon Vadisi’ndeki İAÜ Kuluçka Merkezinin de kuruluşunu gerçekleştirmiştir.
Doç. Dr. Mustafa Aydın, AKEV, TSSD, UFRAD, DEİK, EURAS, RFA, APFC, COPPEM, AUE, WFC, EFF, UNIMED, MC, VEF gibi ulusal ve uluslararası Sivil Toplum Kuruluşunda da başkanlık görevlerini yürütmektedir. Arapça ve İngilizce bilen Doç. Dr. Mustafa Aydın’ın yayımlanmış dört eseri bulunmaktadır. Evli ve üç çocuk babası Aydın, halen yükseköğretim ve sivil toplum alanındaki aktif çalışmalarını sürdürmektedir.
Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari İşler Fakültesi’nden dereceyle mezun olan Erdoğan iş yaşamına Arapoğlu Giyim Sanayi’nde İşletme Müdürü olarak başlamıştır.
Erdoğan, Ankara Anonim Türk Sigorta’da Pazarlama Müdürü, Söğüt Seramik San. Tic. AŞ’de Sigorta Müşaviri olarak hizmetlerde bulunmuştur. 1999 yılında TAV Grubu’na katılan Erdoğan, şimdiye kadar Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinden sonra, Dış İlişkiler Direktörlüğü görevine atandı.
Mehmet Erdoğan, başta; TGS, TAV Esenboğa, TAV Ege, TAV Gazipaşa, TAV İşletme Hizmetleri, HAVAŞ, TAV Bilişim Hizmetleri, TAV Güvenlik olmak üzere, TAV Holding’in çeşitli grup ve iştirak şirketlerinde de Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini halen sürdürmektedir.
Erdoğan, Haliç Üniversitesi Eski Mütevelli Heyeti Üyesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Meclis Üyesidir.
1961 yılında Şanlıurfa’da doğmuştur. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan M. Fatih Aksoy, bir süre kurumsal şirketlerde yöneticilik yaptıktan sonra 1988 yılında yönetmen yardımcısı olarak sektöre adım atmıştır. 1993 yılında kendi yapım şirketi Medyapım’ı kurmuştur. Türkiye’de özel televizyonculuğun başladığı bu yıllarda çok ses getiren yapımlara imza atmıştır. 2000 yılında yaptığı Dadı (Nanny) dizisi dünyada bir Amerikan dizisinin yapılan ilk uyarlaması olmuştur. Kim 500 Milyar İster (Who wants to be a Millionarie) , Buzda Dans (Dancing on Ice), Popstar gib çok ses getiren dünyaca ünlü formatları Türkiye’de başarıyla uygulamıştır. Popstar’la Türkiye’de özel televizyonculuğun başlangıcından bugüne kadar bir televizyon yapımının aldığı en yüksek reytinge ulaşmıştır.
2010 yılından itibaren drama dizileri yapmaya yönelmiştir. Bu tarihten sonra Grey’s Anatomy, Desperate Housewives ve Shameless gibi dizileri başarıya uyarlamıştır. Adını Feriha Koydum, Güllerin Savaşı ve Karadağlar gibi uzun soluklu özgün diziler üretmiştir. Son dönemde de Anne(Mother) ve Kadın(Woman) gibi Japon dizilerinin başarılı uyarlamalarını yapmıştır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
21 Haziran 1965 yılında Bolvadin’de doğmuştur. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Prof. Dr. Orhan Gazi Yiğitbaşı, iş hayatına Kayseri’de pratisten doktor olarak başlamıştır.
1989 yılında Erciyes Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamış, 1994 yılında Sivas Askeri Hastanesi’nde KBB uzman doktor olarak meslek hayatına devam etmiştir.
1996-2005 yılları arasında Erciyes Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Prof. Dr. Orhan Gazi Yiğitbaşı, 1999 yılında Pittsburgh Üniversitesi Otalaryngoloji Departmanında Visiting Fellow olarak yer almıştır.
2002 yılında Texas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi Baş Boyun Cerrahisi Departmanında Doktora Sonrası Araştırma Görevlisi olarak çalışmış, 2005 yılında İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği ve Kulak Burun Boğaz Kliniği Şefliği görevini icra etmiştir. 2011-2018 yılları arasında Medipol Mega Üniversite Hastanesi Medikal Direktörlüğü ve Mesul Müdürü olarak çalışmıştır.
2017 yılında DEİK Sağlık İş Konseyi Başkanlığı yapan Yiğitbaşı, 2018 yılından itibaren İstanbul Medipol Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığına devam etmektedir.
28 Mayıs 1972 Malatya da doğan Volkan Kazova, ilkokul, ortaokul ve liseyi Ankara’da tamamlamıştır. TED Ankara Koleji’nden mezun olduktan sonra üniversiteyi ODTÜ başlayıp Olwa Üniversitesi’nde tamamlamıştır.
İş hayatına Ankara’da üniversitede okurken 1994 kurduğu şirketi ile başlamıştır. 2004 yılında kurucu ortağı ve yöneticisi olduğu Ortadoğu Enerji İnşaat ve Mühendislik Ltd şirketi ile 2004-2007 yılları arasında Bağdat-Irak, 2008-2013 yılları arasında Cibuti ve Somali de birçok inşaat projelerin yürütülmesini üstlenmiştir. 2013 yılında kurduğu ve halen genel müdürlüğünü yürüttüğü Kazova Yapı İnşaat şirket ile Afrika iş yaptığı ülkelere Uganda ve Gine’yi de dahil ederek yatırım ve inşaat işlerine devam etmektedir.
Volkan Kazova 1996-1998 yılları arasında Türk Eğitim Derneği yönetim kurulu ve de aynı yıllarda Ankara Koleji Spor Kulübü yönetim kuruluğu üyeliği yapmıştır. Halen DEİK Türkiye-Gine İş Konseyi Başkanlığını ve Türkiye-Afrika İş konseyleri koordinatör başkan yardımcılığını yürütmektedir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.